11. Dan otvorenih integracija

VRIJEME VAŽNIH PROMJENA

Digitalna (i svaka druga) transformacija

Koliko ćemo biti konkurentni i atraktivni kao društvo takvu ćemo budućnost zaslužiti. Mi u poslovnoj ICT zajednici tražimo vidljive, mjerljive i brze pomake koji će u fokus staviti interese društva, gospodarstva i građana i u tome smo spremni pomoći, uključiti se, biti dio promjena.

To je tek naglasak iz uvodnog izlaganja predsjednika Uprave KING ICT-a Plamenka Barišića na poslovno-informatičkoj konferenciji KING ICT-a Dan otvorenih integracija koja se održala već po 11. put ponovno okupivši nekoliko stotina managera i članova uprava uglednih privatnih i javnih tvrtki, utjecajnih gospodarstvenika i stručnjaka, predstavnika javne i državne uprave.

No, prema ljestvici WEF Hrvatska je na 94. mjestu po važnosti ICT sektora u viziji države, dok je poslovno tehnološka paradigma suvremenog svijeta: digitalna transformacija.

Upravo je stoga naziv i tema ovogodišnje KING-ove konferencije VRIJEME VAŽNIH PROMJENA – digitalna (i svaka druga)  transformacija. Novoimenovani pomoćnik ministrice uprave za e-Hrvatsku Bernard Gršić naglasio je da već postoje akcijski planovi s kratkim rokovima okrenuti onome što građane i gospodarstvo možda i najviše zanima – daljnja informatizacija javne uprave, jer ona time postaje njihov suvremeni servis.

Jesmo li spremni na kreativnost i nove vrste inovacija u različitim područjima? Što će se događati u vremenu u kojem se mijenjaju usluge i potrošači, ponuda i očekivanja, način upravljanja?

O tome je u svom predavanju Kako postati lider u digitalnoj transformaciji govorio Martin Born, manager u uglednoj međunarodnoj konzultantskoj kući Arthur D. Little, specijaliziranoj za strateški i operativni menadžment.

Svi pričaju o digitalizaciji no nitko nije za to stvarno spreman, konstatirao je među ostalim Martin Born, govoreći o istraživanjima koje je njegova kuća provela među brojnim kompanijama. Zasad je većina kompanija digitalno prilagodljiva, dio ih je digitalno svjestan, manji dio digitalno orijentiran, a tek nekolicina i – fokusirana. Zanimljivo je da se kompanijama kao kritični izazovi pokazuju nedostatak svih potrebnih znanja te kompleksnost procesa, a i u mnogima vlada mišljenje da stvar ipak nije tako hitna.

Za okruglim stolom pod nazivom Digitalna transformacija – il' se skloni ili se pokloni koji je moderirao Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, okupili su se menadžeri kojima su tržišne i tehnološke promjene svakodnevnica. Irena Langer Breznik, direktorica eKupi naglasila je važnost promišljene strategije i inzistiranja na kvaliteti pri digitalizaciji, a s time se složio i Boris Trupčević, direktor StyriaMedia Grupe Hrvatska. Navodeći da je konzumacija medijskih digitalnih sadržaja u samo petnaestak godina skočila sa tri na 40 posto te da se očekuje da će u slijedećih 15 dosegnuti 80 posto, Trupčević je naglasio kako je bitno uočiti onaj pravi, bitan  trend. Što su danas megatrendovi? Sigurno – mobilne platforme, personalizacija svakog korisničkog iskustva, video sadržaji.  

Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave AutoZubaka govorio je o pozitivnim iskustvima i ambicijama svoje tvrtke koja je pokrenula vlastitu platformu za servis. No zanimljivo je njegovo mišljenje kako autoindustrija općenito ozbiljno kaska za trendovima komunikacije s kupcima, a kamoli da bi stvarala nova korisnička iskustva što je odlika digitalne ere.  

Boris Bauk, direktor Hewlett Packard Enterprise Hrvatska dao je zanimljiv prikaz kako se mijenjao i sam Hewlett Packard donoseći krupne strateške odluke, od podjele tvrtke na dva dijela do „odlaska“ u cloud, no po svemu sudeći, to je uspješno prilagođavanje novim zahtjevima tržišta i kupaca kojima sada u vrlo kratkom roku mogu isporučiti uslugu ali na nov način, predviđajući zahtjeve i prije no što je netko nešto naručio.  

Tomislav Radoš iz Centra za industrijski razvoj Hrvatske gospodarske komore naglasio je da HGK, koja ima oko 120.000 klijenata i nema drugu perspektivu nego prebaciti 90% svojih aktivnosti on line.  

Dr.sc. Dejan Vinković, astrofizičar i ravnatelj Instituta sinergije znanosti i društva održao je zanimljivo predavanje o tome što nam se događa u eri velike količine podataka. Događa nam se – sve; drukčije istražujemo, učimo, spoznajemo jer raspolažemo nevjerojatnim količinama svih mogućih podataka. Problem je u tome što oni sami po sebi ne vrijede mnogo ako nisu povezani u kvalitetnu informaciju koja može biti temelj kvalitetnom odlučivanju.

Program


09:15 – 10:00

Registracija sudionika

10:00 – 10:20

Otvaranje konferencije

Plamenko Barišić, predsjednik Uprave, KING ICT

10:20 – 10:40

Uvodni govor

Bernard Gršić, pomoćnik ministrice uprave

10:40 – 11:20

Digital Transformation – How to Become the Leader

Martin Born, Arthur D. Little GmbH

pauza

11:40 – 12:30

Okrugli stol:
Digitalna transformacija – il' se skloni ili se pokloni

Sudionici:

Irena Langer Breznik, direktorica, eKupi

Boris Bauk, direktor, Hewlett Packard Enterprise Hrvatska

Boris Trupčević, direktor, StyriaMedia Group Hrvatska

Tomislav Radoš, Centar za industrijski razvoj, Hrvatska gospodarska komora

Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave, AutoZubak

Moderator: Miodrag Šajatović, glavni urednik, Lider

12:30 – 13:00

Motivacijsko predavanje: Život u doba četvrte paradigme

dr.sc. Dejan Vinković, astrofizičar i ravnatelj Instituta sinergije znanosti i društva

Ručak 13 - 14h

Radionice


14:00 – 14:25

INSPIRE direktiva

Darko Boto,
KING ICT

Napredni integracijski koncepti sustava tehničke zaštite

Matija Mandić, KING ICT

CISCO IWAN - revolucija u povezivanju poslovnica

Vedran Hafner, CISCO

Konsolidirajte se koristeći SAP BPC

Igor Šangulin, KING ICT

14:30 – 14:55

Napredna analitika u praksi – predviđanje tržišta i optimiziranje prodaje

Luka Lovošević, Microsoft

Cryptolockeri – je li moguće zaštititi se?

Nino Talian, KING ICT

HPE Synergy – platforma za Hybrid IT

Tomislav Lukačević, Hewlett Packard Enterprise

hybris Marketing i hybris Commerce Solution

Sanja Martinec i Danko Rupčić, KING ICT

15:00 – 15:25

Database performance analyzer

Dalibor Margotić, KING ICT

Web aplikacije i kako ih napraviti sigurnima, pouzdanima i raspoloživima

Alexander Serebryakov & Dino Novak, F5 Networks

Fujitsu proizvodi i rješenja za moderne IT sustave

Franc Trtnik, Fujitsu

Upravljanje softverskim sustavima na duge staze

Roko Roić i Luka Ferlež, KING ICT

Demo soba

U demo sobi predstavljamo nova i atraktivna ICT rješenja. Pogledajte i isprobajte kako prezentirana rješenja funkcioniraju.

Tehnološki trendovi u pregledu putnika i prtljage u zračnim lukama

Predstavljamo L3 PROVISION 2

Prvi put u DOI demo sobi i uopće u Hrvatskoj možete uživo pogledati i proučiti način rada najmodernijeg uređaja na svijetu za skeniranje osoba na principu Active Milimeter Wave tehnologije.

U takvom uređaju rotirajući par predajnika (360 °) emitira nisko energetske elektromagnetske valove. Oni se potom odbijaju od tijela osobe koja je u stacionarnom položaju s podignutim rukama. Rotirajući par prijamnika (fizički smješteni na isti pokretni dio kao i par predajnika) prima odbijeni signal temeljem kojega se, u interakciji s ATR softverom, identificira potencijalna prijetnja. Zračenje uređaja je ne-ionizirajuće, gotovo identično onom mobilnih telefona.

Budući da osoba skenirana ovim uređajem stoji u samo jednom položaju tijekom cijelog pregleda, omogućen je veliki protok osoba kroz kontrolnu točku. Naime, trajanje jednog pregleda je svega 6 sekundi, uključivši i sam ulazak/izlazak osobe iz skenera.

Osim u zračnim lukama, uređaj se može koristiti u svim ustanovama koje zahtijevaju povećanu kontrolu osoba/posjetitelja.

Druga generacija KING GEO DATA MANAGEMENT rješenja

Centralni preglednik prostornih podataka nove generacije.

KING Geoportal - GIS WEB preglednik nove generacije, omogućava pregled i analizu prostornih informacija iz različitih sustava koje tvrtka ima u svom djelokrugu. Funkcionalnosti poput univerzalne tražilice, 3D preglednika, alata za usporedbu različitih slojeva, alata za pregled promjena podataka kroz vrijeme te usporedbu podataka iz više različitih točaka u vremenu, omogućavaju brzu i kvalitetnu analizu različitih aspekata prostornih informacija.

Geoportal je ujedno i vrlo efikasna platforma za kolaboraciju te brzu i jednostavnu razmjenu prostornih informacija - dijeljenje trenutnog kartografskog pogleda, ucrtanih područja ili oznaka na karti putem e-mail-a, društvenih mreža, QR koda i slično.

Utemeljen na najnovijim tehnologijama (OL3, AngularJS, D3 i sl.), prilagodljivog je dizajna, posebno za mobilne uređaje, na kojima postoji i mogućnost izvanmrežnog rada s kartama (offline).

U demo sobi saznajte više o mogućnostima KING Geodata Management platforme i KING Geoportala, a možete i isprobati funkcionalnosti koje vas zanimaju.

Poslovanje bez prepreka

Poslovno informatički sustav za upravljanje podrškom i uslugama.

Poslovni procesi u raznim odjelima (marketing, prodaja, proizvodnja, financije i računovodstvo…) u svakodnevnom radu ponekad se suočavaju s određenim preprekama koji ih usporavanju/nameću veće troškove/zaustavljaju.

Koliko puta vam Internet veza nije radila baš u trenutku slanja ponude vrlo bitnom korisniku? Ili je aplikacija u kojoj se radi obračun plaća odlučila „zaspati“ baš na dan isplate. Ili ste imali poteškoća s logističkim pripremama, poput rezervacije službenog automobila, organizacije prijevoza opreme itd.

Poslovanje bez prepreka - nazvali smo poslovno informatičko rješenje koje gore navedene prepreke bilježi na temelju prijava, omogućuje njihovo rješavanje i osigurava rukovodstvu informacije za brze reakcije i odluke koje te prepreke dugoročno uspješno sprječavaju. Konkretna prednost koje rješenje nudi je to da ono omogućava pogled na cjelokupno poslovanje s jednog mjesta, odnosno prikaz na koji način poslovanje „diše“ i ima li zastoja u njegovom trenutnom radu. Rješenje daje pogled na poslovanje od 360 stupnjeva – ono uočava gdje se nalaze odstupanja, u kojem segmentu postoje problemi, kvarovi i/ili smetnje koje ne moraju nužno biti samo IT prirode, već gdje su ljudi onemogućeni u efikasnom obavljanju svoje djelatnosti.

Cilj rješenja je dati pravovremene informacije rukovodstvu o tome gdje je potrebno uvesti promjene ili investicije u način poslovanja kako bi se procesi optimizirali, povećala efikasnost i ostvario bolji nadzor i kontrola troškova, a sa svrhom postizanja poslovnih ciljeva.

Rješenje je bazirano na KING Service Lifecycle platformi razvijenoj u KING ICT-u, a u demo sobi predstavit ćemo ga kroz live primjere.

Moderan pristup učenju (e-učenje)

Edukacija uz pomoć informacijskih tehnologija.

Iskoristite prednosti tehnologije i dopustite da vam pomogne u vašem vlastitom učenju i/ili educiranju vaših zaposlenika.

e-učenje je koncept edukacije uz pomoć informacijskih tehnologija, odnosno sustava za upravljanje e-učenjem (eng. LMS – Learning Management System) i posebno prilagođenih edukacijskih materijala.

Prednosti e-učenja:

 • edukacija velikog broja zaposlenika/polaznika (100+) u isto vrijeme na različitim lokacijama
 • vrijeme edukacije prilagođeno radnim obavezama, bez izbivanja s radnog mjesta
 • ušteda troškova službenih putovanja na edukacije u druge gradove
 • brza distribucija znanja i jednostavna mogućnost čestih edukacija
 • jednostavna i brza administracija (jednostavno organiziranje polaznika u grupe, programe, uključivanje na tečajeve, povezanost s bazom podataka i sl.)
 • mogućnost praćenja i mjerenja aktivnosti na sadržajima i/ili testovima
 • e-sadržaji omogućuju univerzalni multimedijalni prikaz gradiva, animirane primjere i audio-vizualne interaktivne simulacije čime se postiže bolje razumijevanje i pamćenje gradiva

KING ICT nudi e-učenje uz podršku LMS Mentor 2.0 sustava za upravljanje e-učenjem, koji omogućuje distribuciju digitalnih obrazovnih sadržaja te organizaciju i provedbu učenja i poučavanja putem računala.

Sustav za najavu posjetitelja

Kontrolirana evidencija najave posjetitelja.

Sustav za najavu posjetitelja je rješenje za kontroliranu evidenciju najave posjetitelja i provođenje postupaka odobravanja posjete unutar tvrtke.

Ovaj sustav omogućava tvrtki da ručnu evidenciju posjetitelja zamijeni s novim – produktivnijim i transparentnijim načinom rada. Sustav omogućava iznimnu kontrolu provođenja najave posjetitelja, odobravanja posjete i kontrolu pristupa putem integracije s IMCS sustavom. Sustavom su obuhvaćeni svi korisnici tvrtke koji primaju posjete kao i svi sudionici u procesu odobravanja posjete.

Evidencija dolaska i odlaska posjetitelja, e-mail notifikacije o najavi posjete, kontrola pristupa određenim zonama, najava grupnih posjeta s generiranjem jedinstvene barkod naljepnice za svakog posjetitelja i automatska eskalacija u slučaju probijanja rokova za odobravanje posjete samo su neke od prednosti ovog rješenja.

U demo sobi saznajte više o mogućnostima sustava i provjerite kako funkcionira.

Napredna integracijska rješenja sustava tehničke zaštite

Predstavljamo čitav niz tehnoloških noviteta.

I ove godine predstavljamo napredna integracijska rješenja sustava tehničke zaštite s čitavim nizom tehnoloških noviteta – od najnovije generacije mrežnih kamera s cjelovitim integracijskim prikazom i interakcijom sa sustavom protuprovale, kontrole pristupa te evidencije, do najave posjetitelja putem nove centralne nadzorne aplikacije - KING Situation Management.

Posebno će biti predstavljena napredna integracija sa sustavom čitanja RFID biometrijskih osobnih i putnih isprava te integracija podataka u centralni sustav nadzora.

Rješenje za zaštitu od naprednih prijetnji i malicioznih aktivnosti
(APT - Advanced Persistent Threats)

Detektiranje i blokiranje naprednih malicioznih prijetnji, prvenstveno onih usmjerenih na zero day ranjivosti.

Predstavljamo rješenje tvrtke FireEye kojim je moguće detektirati i blokirati napredne maliciozne prijetnje i aktivnosti, prvenstveno onih usmjerenih na zero day ranjivosti, čije postojanje i aktivnosti ne mogu otkriti standardne antivirusne metode i alati.

Broj ovakvih prijetnji je u stalnom porastu i one predstavljaju sve veću sigurnosnu prijetnju. Ciljevi i motivi napadača mogu biti različiti, od špijunskih aktivnosti, izvlačenja podataka iz organizacija, ucjene i narušavanja ugleda organizacije.

Na demo štandu saznajte više o mogućnostima zaštite vaše organizacije.

Modularnost i trendovi u razvoju podatkovnih centara

Moderni podatkovni centri u skladu s EU standardima.

Upoznajte tehnološke novitete u projektiranju i izgradnji podatkovnih centara. Između ostalog, predstavit ćemo brze i fleksibilne sustave za strukturno kabliranje, nadzorni softver koji u realnom vremenu 3D vizualizacijom prikazuje cjelokupnu infrastrukturu podatkovnog centra te principe energetske učinkovitosti podatkovnih centara.
U demo sobi pogledajte kako sve gore navedeno doprinosi usklađivanju modernih podatkovnih centara s EU standardima.

Radionice

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj sudionika ograničen. Odaberite radionicu na kojoj ćete saznati ono što vam je korisno i zanimljivo i prijavite se za sudjelovanje na linku Prijava. Broj mjesta je ograničen na 30 sudionika.

INSPIRE direktiva

Zahtjevi, obveze i rokovi za usklađenost podataka te primjeri uspješnih provedbi.

14:00 - 14:25 Predavač: Darko Boto, KING ICT

Rokovi za provedbu INSPIRE direktive se bliže. Koliko smo spremni za završni sprint i u kojoj je fazi implementacija INSPIRE usluga na nacionalnoj razini ? Koliko su vlasnici podataka spremni za otvaranje i u kakvom stanju su podaci?

Koliko su izvođači upućeni u tehničke detalje implementacije i koliko postojeća tehnička rješenja odgovaraju zahtjevima INSPIRE direktive te koliko DGU kao odgovorno tijelo za provedbu može utjecati, tj. ubrzati proces? Koji su sve problemi u provedbi iz perspektive subjekta NIPP-a i iz perspektive izvođača?

Gdje je Hrvatska u provedbi i koliko smo spremni odgovoriti za ove izazove pokušat ćemo odgovoriti iz osobnih iskustava na ovoj radionici.

Agenda:

 • Vremenski okviri za provedbu INSPIRE direktive
 • Funkcioniranje NIPP-a i primjeri iz prakse i dostupnost mrežnih usluga
 • Koje su obveze subjekata NIPP-a i kako ih ispuniti u roku uz pomoć GIS rješenja
 • Harmonizacija i usklađenost podataka sa provedbenim pravilima
 • Primjeri uspješnih provedbi
 • Prepreke u implementaciji

Napredni integracijski koncepti sustava tehničke zaštite

Sigurnosni sustavi u kontekstu cjelovite integracije, s posebnim osvrtom na primjere iz prakse.

14:00 - 14:25 Predavač: Matija Mandić, KING ICT

Kroz radionicu Napredni integracijski koncepti sustava tehničke zaštite predstavit ćemo sigurnosne sustave u kontekstu cjelovite integracije, s posebnim osvrtom na primjere iz prakse te prednosti koje nosi takav sinergijski pristup sigurnosti. Također, u sklopu radionice bit će predstavljena konvergentna sigurnosna rješenja u dijelu logičke i fizičke sigurnosti te važnost integracijskog pristupa u dijelu projektiranja i izvođenja ICT infrastrukture, koja predstavlja okosnicu svih informacijskih i sigurnosnih sustava.

CISCO IWAN - revolucija u povezivanju poslovnica

Upoznajte se s mrežnim WAN rješenjima nove generacije.

14:00 - 14:25 Predavač: Vedran Hafner, CISCO

Cisco IWAN validirano je mrežno rješenje koje objedinjuje cijeli niz tehnologija no kroz prizmu Cisco Validiranog Dizajna kojim se drastično smanjuje vrijeme implementacije sustava. IWAN objedinjuje tehnologije sigurnog povezivanja udaljenih lokacija koristeći dizajn koji je neovisan o transportu, omogućuje korisnicima raspoređivanje opterećenja na primarnom i rezervnom WAN linku. Također korisnici IWAN tehnologije imaju uvid u aplikacije koje se koriste na mreži i mogu garantirati SLA parametre aplikacijama kao što su kašnjenje, varijacija kašnjenja ili razina prihvatljivog gubitaka paketa. Uz sve to tu su i mehanizmi akceleriranja WAN prometa kao i odgovori na pitanja kako sigurno riješiti pristup gostiju. Na predavanju ćemo proći sve IWAN tehnologije s osvrtom na poslovnu primjenu u modernim organizacija.

Konsolidirajte se koristeći SAP BPC

Kako provesti više vremena baveći se informacijama, a manje informatičkim alatima?

14:00 - 14:25 Predavač: Igor Šangulin, KING ICT

Kako u istom alatu konsolidirati podatke, budžete, planove i izvještaje iz više kompanija, organizacijskih cjelina i informatičkih sustava koristeći rješenje SAP Business Planning and Consolidation (SAP BPC)?
Prezentacija će pokazati novitete, iskustva i mogućnosti u korištenju vodeće poslovne platforme za CPM (upravljanje poslovnom učinkovitošću).

Microsoft predstavlja: Napredna analitika u praksi

Predviđanje tržišta i optimiziranje prodaje

14:30 – 14:55 Predavač: Luka Lovošević, Microsoft

Na radionici ćemo pričati o konkretnim projektima koje Microsoft radi na području napredne analitike, konkretno u scenarijima gdje se predviđa potražnja tržišta za nekim proizvodom ili gdje se treba optimizirati/predvidjeti prodaja tog proizvoda. Pokazati ćemo platformu i alate koji se koriste u ovakvim projektima, podijeliti lokalna iskustva iz prve ruke i prezentirati najčešće izazove s kojima smo se susreli.

Cryptolockeri – je li moguće zaštititi se?

U Hrvatskoj je protekle godine napadnuta gotovo svaka veća organizacija, moguće i vaša.

14:30 – 14:55 Predavač: Nino Talian, KING ICT

To se više ne događa nekom drugom. Više o tome ne čitamo samo na stranim portalima i ne slušamo na prezentacijama o informacijskoj sigurnosti koje žele zastrašiti, već smo zaista napadnuti i bivamo kontinuirano napadani jednom od najopasnijih skupina virusa koji kriptiraju naše podatke i mogu paralizirati naše poslovanje.
Cryptolockeri su skupina virusa koja zaključava korisnikove datoteke na njegovom vlastitom računalu, ali i mrežnim diskovima na način da asimetrično kriptiraju datoteke, nakon čega ih korisnik nije u mogućnosti više otvoriti. Obično se nakon takvog napada korisniku prikazuje poruka upozorenjem da su njegovi podaci kriptirani/zaključani te da je za otključavanje potreban ključ koji se može dobiti nakon što korisnik uplati određenu svotu novca ili virtualnog novca. Cryptolockeri se najčešće, dakle, koriste u organiziranim kampanjama zahtijevanja otkupnine iznude (eng. Ransomware) i iznude (eng. Extorion) koje provode razne hakerske skupine.
Cryptolockeri su posebno opasni jer ih standardni antivirusni alati, vatrozidi i mrežna sigurnosna rješenja najčešće ne detektiraju.

Da li se onda i kako možemo zaštititi? Poslušajte na ovoj radionici.

HPE Synergy – platforma za Hybrid IT

Prema analitičarima pomak prema hibridnom modelu bit će glavni trend u narednim godinama.

14:30 – 14:55 Predavač: Tomislav Lukačević, Hewlett Packard Enterprise

Pri planiraju transformacije IT-a, mnoge organizacije žele transformirati svoju poslužiteljsku platformu da bi ubrzale inovacije i smanjile troškove. IT organizacije u isto vrijeme trebaju pružati operativnu izvrsnost u podršci tradicionalnim servisima i operativnu okretnost u pružanju podrške novoj generaciji „cloud native“ aplikacija. Prema analitičarima IT tržišta, pomak prema hibridnom modelu bit će glavni trend u narednim godinama.
HPE Synergy je potpuno nova platforma prilagođena novom, hibridnom modelu IT-a.

hybris Marketing i hybris Commerce Solution

Savršen spoj za personalizirano korisničko iskustvo.

14:30 - 14:55 Predavači: Sanja Martinec i Danko Rupčić, KING ICT

Upravljanje iskustvom kupca zahtjeva alate koji omogućuju izgradnju dinamičkog i bogatog sadržaja. Hybris Commerce nudi organizacijama upravo to. Od mobitela do računala, iskustvo kupca se može razvijati i održavati kroz intuitivne alate, te omogućiti razvoj ciljanog sadržaja. Hybris Marketing omogućava dublje razumijevanje kupaca; znanje što su učinili, što mogu učiniti, i najvažnije - što rade sada, te osigurava isporuku individualiziranog sadržaja, sve u realnom vremenu.

Database performance analyzer

Rješenje za optimizaciju rada baza podataka.

15:00 – 15:25 Predavač: Dalibor Margotić, KING ICT

KING ICT je razvio alat koji analizira rad baze podataka i na temelju tih informacija omogućava organizacijama ubrzanje rada database servera bez investicija u hardver. Na radionici ćemo pokazati kako se mogu detektirati uzroci usporenja servera, bilo da se radi o procesoru, memoriji ili disku, te ostalim elementima koji dovode do loših performansi rada sustava (često su to loši upiti, krivo definirani i postavljeni indexi i sl). Na vizualno efektan način osiguravamo uvid u koje vrijeme određeni upiti i procedure najviše resursno opterećuju server. Pomoću tako dobivenih informacija precizno "kirurški" pristupamo rješavanju problema, a nakon odrađenih intervencija uspoređujemo stanje sustava prije i poslije intervencija. Ovaj pristup omogućava nam dokumentiranje provedenih optimizacija, te omogućava dokazivanje o ispravnosti rada SQL Servera nakon intervencije, kao i nastavak kontinuiranog nadzora nad sustavom.

Web aplikacije i kako ih napraviti sigurnima, pouzdanima i raspoloživima

Demonstracija rješenja tvrtke F5 Networks.

15:00 – 15:25 Predavači: Alexander Serebryakov & Dino Novak, F5 Networks

U današnje vrijeme kada korisnici očekuju da imaju non-stop pristup vašim uslugama ili ponudi, pri čemu se Internet koristi kao medij pristupa, količina izazova koji su pred vama u želji da im pružite visoku raspoloživost i pouzdanost usluge, te kada im želite garantirati najveći stupanj sigurnosti pri razmjeni podataka, nikada nije bila veća. U praktičnoj demonstraciji pokazat ćemo kako rješenja tvrtke F5 Networks mogu osigurati sve traženo, dati uvid u sve prijetnje s kojima se suočavate te kako proaktivno možete detektirati i ukloniti prijetnje te napade zlonamjernih aktera.

Fujitsu proizvodi i rješenja za moderne IT sustave

Poslovno orijentirani IT

15:00 – 15:25 Predavač: Franc Trtnik, Fujitsu

FUJITSU je vodeća ICT tvrtka koja u svom portfoliju ima opsežnu ponudu IT proizvoda, rješenja i usluga – od laptopa, tableta, PC-ja i rješenja za podatkovne centre, do upravljanih usluga i cloud rješenja. FUJITSU poslužitelji predstavljaju osnovu najmoćnijih i najfleksibilnijih rješenja za podatkovne centre za tvrtke svih veličina, iz svih industrija i za sve vrste radnog opterećenja. To uključuje PRIMERGY poslužitelje i PRIMEQUEST sustave od vitalne važnosti za funkcioniranje organizacije koji pružaju optimalnu kombinaciju sustava, rješenja i znanja, koji garantiraju maksimalnu produktivnost, efikasnost i fleksibilnost. FUJITSU poslužitelj tipa PRIMEQUEST povećava ekonomske pogodnosti x86 industrijskih standarda, nadopunjenih sa sistemskom arhitekturom imunom na greške. Što bi mogla biti osnova vašeg podatkovnog centra?

Upravljanje softverskim sustavima na duge staze

Softverski informacijski sustav je imovina. Znamo li upravljati njime na duge staze?

15:00 - 15:25 Predavači: Roko Roić i Luka Ferlež, KING ICT

Softverski informacijski sustav je imovina, jednako kao i vozni park. Znamo li upravljati njim na duge staze? Uvođenje novog softverskog rješenja u vaš IT krajobraz najčešće je uvjetovano potrebom za informatizacijom nekih od vaših poslovnih procesa. Ali što nakon nekoliko godina?
Utjecaj međuovisnosti, nadogradnji, parcijalnih obnova, isticanja podrške, ili čak banalnih stvari poput verzija Internet preglednika – traže zrelo upravljanje softverskom imovinom.
Na radionici ćemo razgovarati o temama poput Enterprise Architecture, Microservices, Refactoring, Asset management i pokušati približiti prakse i principe dugotrajnog upravljanja softverskim sustavima.

Prijava

Molimo popunite obrazac za prijavu kako biste se registrirali za besplatno sudjelovanje na konferenciji.
Medijski pokrovitelji

Verčenji logo Lider logo Mreza logo Poslovni dnevnik logo ICT bussines logo A&S logo Zaštita logo